Middag vid havet
À la carte-meny
Direkt från jord till bord. På Söderslätt är det lätt att hitta närodlade råvaror. Vi har vällagad enkel mat. Inga konstigheter – men stort i vardagen! De lokala mattraditionerna är djupt förankrade och visar sig främst i våra husmansluncher. I à la cartemenyn är taket högt och kockarna lekfulla.
Förrätter
- Havskräftsbisque med halstrad pilgrimsmussla, rotfrukter brunoise och dillolja
- 165 kr
- Tryffelsmaksatt blomkålssoppa med Prästost Royale och smörbrynt svamp
- 155 kr
- Carpaccio på hälleflundra med avokadokräm, tångkaviar och citrumsmaksatt fänkålssallad
- 170 kr
- Peppar- och vinbärsbakad hjortpastrami med päronconfit och rostad hasselnöt
- 155 kr
- Lakritsbakade betor med chevrékrokett, rostade frön och örtsallad
- 145 kr
Varmrätter
- Smörstekt torskrygg med lättrökt tomatsås, inkokt fänkål och sauterade bönor
- 345 kr
- Hjort med svarta vinbärssås, brynt höstsvamp och rösti
- 295 kr
- Svensk ryggbiff med rödvinsbräserad schalottenlök och höstsvamp
- 345 kr
- Höstsvamprisotto med krispig svartkål och Parmesan reggiano
- 230 kr
Desserter
- Vit chokladterrine med lingoninkokta höstpäron och mörk chokladjord
- 135 kr
- Hjortron-pannacotta på frangipane med vanilj-karamell
- 145 kr
- Chokladfondant med vaniljglass
- 135 kr
- Osttallrik med lokala ostar och hemkokt marmelad
- 155 kr
- Hemgjorda tryfflar
- 35 kr / st
För barn upp till 12 år
- Köttbullar med potatis, gräddsås och lingon
- 115 kr
- Glass med chokladsås
- 65 kr
Information
Allergener
Information
Information
Öppettider:
Måndag-söndag 17.00-21.00
Bokning:
Drop-in på luncherna, bordsbokning för sällskap över 4 gäster: Boka bord
tel 0410-503 00 eller e-post info@smygehushavsbad.se.
Övrig tid på förfrågan. Med reservation för ändringar.
Allergener
allergener
- Spannmål
- Kräftdjur
- Ägg
- Fisk
- Jordnötter
- Sojabönor
- Mjölkprotein
- Nötter
- Selleri
- Senap
- Sesamfrö
- Svaveldioxid och sulfit
- Lupin
- Blötdjur och produkter därav
Vi använder endast laktosfria produkter