Smygehus Havsbad sjösidan

Kontaktinformation

Här hittar du all information om hur du tar dig till Smygehus Havsbad, vi erbjuder Fri parkering och här finns Laddstation för el-bil, hanteras av Easy Park. Här finns även kontaktinformation för dig som vill höra av dig.

Alla hjärtans dag Smygehus Havsbad

Sagt om oss

Läs vad våra tidigare gäster på Smygehus Havsbad har att att säga om oss.

Historia

Smygehus Havsbad invigdes den 11 september 1920, läs lite om vår historia och välkommen att bidra med mer!

Smygehus Havsbad har varit en del av bygden under 100 år och vi som verkar här idag är tacksamma och stolta att få föra detta arv vidare. Vi efterlyser nu våra gästers historier från Smygehus Havsbad. Vi är säkra på att det finns många berättelser från åren som gått. Gamla bilder? Menyer? Har du bott i något av de gamla hotellrummen som ska ha funnits på våningen ovan receptionen, har du kanske träffat Piraten på Smygehus? Har du minnen från ålagillen eller när biografen var igång här eller någon av de beryktade Smyginn-kvällarna på 90-talet? Vi har hört att självaste Michael Bindefeld var på plats och ordnade fest. Har dina morföräldrar gift sig och vill berätta om det? Eller du själv?

Välkommen att dela din historia med oss! Vi vill samla alla historier om Smygehus och kunna berätta de vidare för kommande generationer.

Historisk matta

I restaurangen finns en vår textila historiehyllning till Smygehus Havsbad och trakten vi verkat i under 100 år! Upplevelsen i mattan har sin ena början vid kalkugnen i öster och landar vid fyren och Uma Thurmans mormor i väster. Längs rälsen, som symboliskt delar socknarna Östra Torp och Hemmesdynge, stöter vi på massor av historia. Biografen med serveringstillstånd, till både okända och kända människors stora  förtjusning. (Ni hittar den gamla projektorn i hallen mot köket).

Fritiof Nilsson Piraten i ett magnifikt porträtt för att hedra hans många besök på stället, det sägs att han skrev delar av sin mycket berömda bok Bombi Bitt och jag år 1932. Sam Ask, långliggaren, som trots 27 eller 32  terminers studier vid Lunds Universitet aldrig tog examen finner ni vid baren. Loggan från NattCafé Smyg Inn – stället som var the place to be när det begav sig på 90-talet, till och med den kände eventmakaren  Michael Bindefeldt var här och skapade fest!

Ni möter också Magasinet i Smygehuk, klödder i havet… och sååå mycket mer!

Mycket nöje och smaklig måltid önskar vi er!

Fars dag på Smygehus Havsbad

Information om GDPR

Allt du behöver veta om GDPR och hur du kan få ännu bättre service av oss.