Snart är det dags för påsk och årets konstrunda!

Vi är glada att även i år få samarbeta med VSKG, Västra Skånes Konstnärsgille och till årets konstrunda kommer tre konstnärer från VSKG ställa ut på Smygehus Havsbad.

 

Eva Ahnborg Svensson visar akvareller där hon hämtar inspirationen från naturen Inte i direkta avbildningar av en specifik plats eller ett särskilt ögonblick, utan hennes målningar är landskapsvyer där ljuset och stämningen betyder mest. I hennes landskap finns det hus. Syftet med att ha ett eller flera hus eller gårdar i landskapet är att visa människans del i naturen Byggnaderna är en symbol för livet och människan med naturen som grund.

Catharina Brüggmann är mest känd för sina fårmålningar. Eller också är det publiken som inte kan få nog av det motivet. Snälla, spjuveraktiga, lite tafatta står de där och tittar på oss. Om de ens tittar, för vi vet inte. Ändå får vi en stark och innerlig kontakt. Det kanske är det som är hemligheten bakom deras popularitet.

Monica A-C Lindhe, MacLindhe, är tillbaka för andra året i rad med nya fotografier där hon har fotograferat verkligheten,  och sedan med dessa egna fotografier byggt upp en ny verklighet i datorn.

 

Utställningen på Smygehus Havsbad är öppen långfredag, påskafton, påskdagen och annandag påsk

På Katrinetorp Landeri pågår samlingsutställning under två helger dvs. påskhelgen och den efterföljande helgen. Vernissage blir det på kvällen skärtorsdagen den 28 mars, läs mer här: vskg.se/konstrundan/samlingsutställning

Här kan ni ladda ner karta över alla stopp på årets konstrunda: vskg.se/konstrundan/karta

 

Varmt välkommen att njuta av påsk, konst och inte minst god mat på Smygehus Havsbad!