Sommarmenyn!

Årets sommarmeny:

Dagtid, alla dagar 12.00-16.00 och kväll,  alla dagar utom lördagar och söndagar 1 juli – 13 augusti då vi serverar vår stora grillbuffé, 17.00-21.00

Välkommen och njut en stund vid havet!


DAG:

Veckans special, 165 kr

Smygehus räkmacka med kokt ägg och majonnäs, serveras på hembakt filmjölksbröd, 175 kr

Varmrökt lax med färskpotatissallad och dillaioili och crudité på fänkål och rädisor, 175 kr

Löjrom från Bottenviken (40 g) med hembakt brioche, vispad crème fraîchè och hackad rödlök, 235 kr

Smygehus Charktallrik med lokala charkuterier och prästost, 170 kr

Sallad på Gårdskyckling “Cajun Style” med mangosalsa, 165 kr

Rostbiff med färskpotatissallad, chimichurri och kronärtskocksremoulad, 165 kr

Burgare på Black Angus, från Bondens Skafferi, med cheddarost, saltgurka, dressing och pommes frites, 225 kr

Ryggbiff från Dalsjöfors med picklade plommontomater och gröna tomater, bakad Portabello serverat med Café de Paris-smör,  345 kr

Cannelloni med sommarsvamp,  färskost och spenat, serveras med bakad tomat och hyvlad prästost, 195 kr

Desserter

Fläderblomsparfait med mandel, citroncurd och sommarbär, 125 kr

Hallonmousse på browniebotten med färska bär, 125 kr

Eton Mess på svenska jordgubbar, vaniljglass, serveras med havresmulor, maräng smaksatt med citronverbena, 125 kr

Osttallrik med lokala ostar och hemkokt marmelad, 155 kr

Hemgjorda tryfflar, 35 kr/st

 

För barn upp till 12 år:

Köttbullar med kokt potatis och gräddsås, 115 kr

Gårdskyckling med pommes frites och barbecuesås, 115 kr

Glass med chokladsås, 55 kr


KVÄLL:

Förrätter

Ostron med schalottenlöksvinäger, 40 kr / st

Smygehus Charktallrik med lokala charkuterier och prästost, 170 kr

Carpaccio på oxfilé från Dalsjöfors med semitorkad österlentomat, picklad rödlök och friterad kapris, 170 kr

Sallad på Österlentomater, Burrata från Thiste mejeri, basilika, 145 kr

Österlen-sparris med gräslökshollandaise och rostade rapsfrön från Gunnarshög, 135 kr

Löjrom från Bottenviken (40 g) med hembakt brioche, vispad crème fraîchè och hackad rödlök, 235 kr

 

Varmrätter

Moules frites serveras med aioli, 225 kr

Ångad rödtunga med smörad havskräftsbuljong, serveras med primörer och crudité på fänkål, 345 kr

Ryggbiff från Dalsjöfors med picklade plommontomater och gröna tomater, bakad Portabello serverat med Café de Paris-smör, 345 kr

Burgare på Black Angus, från Bondens Skafferi, med cheddarost, saltgurka, dressing och pommes frites, 225 kr

Cannelloni med sommarsvamp, färskost och spenat, serveras med bakad tomat och hyvlad prästost, 195 kr

Barigoule på kronärtskocka med linsfylld Portabello, 195 kr

Sallad på Gårdskyckling “Cajun Style” med mangosalsa, 205 kr

 

Desserter

Fläderblomsparfait med mandel, citroncurd och sommarbär, 125 kr

Hallonmousse på browniebotten med färska bär, 125 kr

Eton Mess på svenska jordgubbar, vaniljglass, serveras med havresmulor, maräng smaksatt med citronverbena, 125 kr

Osttallrik med lokala ostar och hemkokt marmelad, 155 kr

Hemgjorda tryfflar, 35 kr

 

För barn upp till 12 år:

Köttbullar med kokt potatis och gräddsås, 115 kr

Gårdskyckling med pommes frites och barbecuesås, 115 kr

Glass med chokladsås, 65 kr


I baren serveras läckra cocktails, lokal öl och fina viner och mycket mer

Nytt onlinebokningssystem för bordsbokning: https://www.bokabord.se/restaurang/smygehus-havsbad

OBS: för sällskap över 10 gäster maila eller ring oss: tel 0410-503 00 eller info@smygehushavsbad.se
Vi håller öppet året runt – varmt välkommen till havet!

 

Serveras from 21 juni 2023.  Med reservation för ändringar

 

 

Kontakta oss

Relaterade nyheter