Årets sommarmeny:
Dagtid, alla dagar 12.00-16.00 och kväll, alla dagar utom lördagar och söndagar 1 juli – 13 augusti då vi serverar vår stora grillbuffé, 17.00-21.00
Välkommen och njut en stund vid havet!
DAG:
Veckans special, 165 kr
Smygehus räkmacka med kokt ägg och majonnäs, serveras på hembakt filmjölksbröd, 175 kr
Varmrökt lax med färskpotatissallad och dillaioili och crudité på fänkål och rädisor, 175 kr
Löjrom från Bottenviken (40 g) med hembakt brioche, vispad crème fraîchè och hackad rödlök, 235 kr
Smygehus Charktallrik med lokala charkuterier och prästost, 170 kr
Sallad på Gårdskyckling “Cajun Style” med mangosalsa, 165 kr
Rostbiff med färskpotatissallad, chimichurri och kronärtskocksremoulad, 165 kr
Burgare på Black Angus, från Bondens Skafferi, med cheddarost, saltgurka, dressing och pommes frites, 225 kr
Ryggbiff från Dalsjöfors med picklade plommontomater och gröna tomater, bakad Portabello serverat med Café de Paris-smör, 345 kr
Cannelloni med sommarsvamp, färskost och spenat, serveras med bakad tomat och hyvlad prästost, 195 kr
Desserter
Fläderblomsparfait med mandel, citroncurd och sommarbär, 125 kr
Hallonmousse på browniebotten med färska bär, 125 kr
Eton Mess på svenska jordgubbar, vaniljglass, serveras med havresmulor, maräng smaksatt med citronverbena, 125 kr
Osttallrik med lokala ostar och hemkokt marmelad, 155 kr
Hemgjorda tryfflar, 35 kr/st
För barn upp till 12 år:
Köttbullar med kokt potatis och gräddsås, 115 kr
Gårdskyckling med pommes frites och barbecuesås, 115 kr
Glass med chokladsås, 55 kr
KVÄLL:
Förrätter
Ostron med schalottenlöksvinäger, 40 kr / st
Smygehus Charktallrik med lokala charkuterier och prästost, 170 kr
Carpaccio på oxfilé från Dalsjöfors med semitorkad österlentomat, picklad rödlök och friterad kapris, 170 kr
Sallad på Österlentomater, Burrata från Thiste mejeri, basilika, 145 kr
Österlen-sparris med gräslökshollandaise och rostade rapsfrön från Gunnarshög, 135 kr
Löjrom från Bottenviken (40 g) med hembakt brioche, vispad crème fraîchè och hackad rödlök, 235 kr
Varmrätter
Moules frites serveras med aioli, 225 kr
Ångad rödtunga med smörad havskräftsbuljong, serveras med primörer och crudité på fänkål, 345 kr
Ryggbiff från Dalsjöfors med picklade plommontomater och gröna tomater, bakad Portabello serverat med Café de Paris-smör, 345 kr
Burgare på Black Angus, från Bondens Skafferi, med cheddarost, saltgurka, dressing och pommes frites, 225 kr
Cannelloni med sommarsvamp, färskost och spenat, serveras med bakad tomat och hyvlad prästost, 195 kr
Barigoule på kronärtskocka med linsfylld Portabello, 195 kr
Sallad på Gårdskyckling “Cajun Style” med mangosalsa, 205 kr
Desserter
Fläderblomsparfait med mandel, citroncurd och sommarbär, 125 kr
Hallonmousse på browniebotten med färska bär, 125 kr
Eton Mess på svenska jordgubbar, vaniljglass, serveras med havresmulor, maräng smaksatt med citronverbena, 125 kr
Osttallrik med lokala ostar och hemkokt marmelad, 155 kr
Hemgjorda tryfflar, 35 kr
För barn upp till 12 år:
Köttbullar med kokt potatis och gräddsås, 115 kr
Gårdskyckling med pommes frites och barbecuesås, 115 kr
Glass med chokladsås, 65 kr
I baren serveras läckra cocktails, lokal öl och fina viner och mycket mer
Serveras from 21 juni 2023. Med reservation för ändringar