Restaurangens öppettider juni

,

JUNI: Restaurangen öppen följande dagar och erbjuder

Från och med 1 juni får restauranger servera alkohol till kl 22.00 och hålla öppet till kl 22.30. Vi välkomnar detta beslut och hälsar er varmt välkomna att njuta i restaurangen och på uteserveringen. Vi fortsätter att hålla avstånd och på andra sätt hjälpas åt att hindra smittspridningen.
Välkommen till en avkopplande miljö med gott om plats mellan borden och med havet som utsikt! Eller, om du hellre vill, köp med maten hem och njut hemma.

v 23

  • MÅN-FRE         Dagens lunch 11.30-14.00
  • ONS                    À la carte  17.00- köket stänger 20.00
  • TOR-LÖR          À la carte  17.00- köket stänger 21.00, baren öppen till 22.00, Cocktail night torsdag-lördag
  • FRE                  14.00-18.00: Kvällens special/After work:
  • 11/6 Wienerschnitzel med rostad potatis, rödvinssky och gröna ärtor, 159 kr  *  köket stänger 21.00, baren öppen till 22.00: À la carte
  • LÖR                  Lunch 12.00-15.00: Räksmörgås, 145 kr, Charktallrik, 165 kr + Pannbiff med sommarkålsallad och rödvinssås 139 kr, Varmrökt lax med grön nypotatissallad, dill- och romkräm och picklad lök, 145 kr. Dessutom finns hembakat fika, morotskaka och cheesecake   *  À la carte 17.00-köket stänger 21.00, baren öppen till 22.00
  • SÖN                  Lunch 12.00-15.00: Räksmörgås, 145 kr, Charktallrik, 165 kr + Pannbiff med sommarkålsallad och rödvinssås 139 kr, Varmrökt lax med grön nypotatissallad, dill- och romkräm och picklad lök, 145 kr. Dessutom finns hembakat fika, morotskaka och cheesecake   *  À la carte 17.00-20.00
  • Drop-in på luncherna, bordsbokning kvällstid och för sällskap över 4 gäster (på restaurang går bra att vara fler än 4 men ni blir uppdelade på separata bord med 4 gäster på vardera): tel 0410-503 00 eller e-post info@smygehushavsbad.se

Övrig tid på förfrågan. Med reservation för ändringar. Förbehåll för ev restriktioner pga Corona som kan påverka faciliteter och service på hotellet och i restaurangen

Varmt välkommen till Sverige sydligaste udde!

Student!

,

Stort GRATTIS till årets studenter! Firandet i år blir i liten skala och Corona-anpassat men den goda smaken vill vi inte kompromissa med!

För årets studentfirare erbjuder köksmästaren följande:

STUDENTBUFFÉ

  • Kryddmarinerade kycklingspett på svensk gårdskyckling
  • Rostbiff med remoulad och rödlöksmarmelad
  • Vår hemrökta lax med dillkräm
  • Spickeskinka med melon
  • Grönsaksfat med körveldipp och grön ärthummus
  • Krämig pastasallad
  • Grön färskpotatissallad
  • Grönsallad med bönor
  • Tomatsallad med coctailmozzarella
  • Tsatsiki och guacamole
  • Marinerade oliver
  • Brie med hemkokt marmelad och kex
  • Hembakt ljust och mörkt bröd

PRISER   8-20 pers: 275 kr/p    *   20-40 pers: 225 kr/p    *   över 40 pers: 200 kr/p

 

STUDENTTALLRIK

Önskar ni hellre att varje gäst får en egen tallrik erbjuder vi:

  • Kryddmarinerade kycklingspett på svensk gårdskyckling
  • Rostbiff från Sjunkaröd med remoulad och rödlöksmarmelad
  • Vår hemrökta lax med dillkräm
  • Grön färskpotatissallad
  • Tomatsallad med coctailmozzarella
  • Tsatsiki 
  • Marinerade oliver
  • Taleggio med hemkokt marmelad

PRIS   175 kr/p

SNITTAR

  • Lax med pepparrotskräm
  • Hemgjord Skagenröra
  • Rostbiff med sparrisremoulad
  • Taleggio med hemkokt marmelad

PRISER   40 kr/st    *   3 st / 100 kr

TÅRTA

  • Hembakad jordgubbstårta med grädde 30 kr/port
  • Hembakad chokladtårta 40 kr/port

~   ~   ~

Allt ovan lagat i köket på Smygehus Havsbad. Beställning görs senast 1 vecka innan. Minsta beställning: 8 personer:  tel 0410-503 00 eller info@smygehushavsbad.se

Varmt välkomna!

Fira Mor vid havet!

,

Välkommen till Smygehus Havsbad på Mors dag och skäm bort mamma i en underbar havsmiljö med en lyxig trerätters meny!

Vår köksmästare presenterar en välsmakande meny för stora och små gourmander:

 

Vit sparris med ramslökshollandaise och rostad mandel

~ ~ ~

Pocherad rödtunga med mousseline på räkor med syrlig dillkräm och primörer

alternativt 

Kalvrygg med ramslöksemulsion, kastanjechampinjon och primörer

~ ~ ~

Långbakad vitchoklad-pannacotta med hibiskus och bär

alternativt 

Jordgubbstårta med vaniljkräm

~ ~ ~

För barn under 12 år

Smygehus hamburgare med pommes frites

alternativt 

Kyckling med nypotatis och bearnaisesås

~ ~ ~

Glass med bär

 

Ovan menyer serveras 

Dagtid 12.00-16.00:    395 kr, barnmeny 155 kr

Kvällstid från 16.00:  425 kr, barnmeny 155 kr

Vegetariska alternativ finns också. Barn under 12 år kan också beställa halva portioner av ordinarie menyn till halva priset

Tips: ge mor lite egentid i relaxavdelningen och en lyxig massage

Boka bord på tel 0410-503 00 eller info@smygehushavsbad.se

 

Varmt välkommen!

Kristi Himmelsfärdsdags-meny

,

Välkommen och njut av vårens meny på Kristi Himmelsfärdsdagen, torsdag 13 maj:

 

Förrätter
Hummersoppa med hemkokt fiskterrine med Regnbågsrom, 125 kr

Vit sparris med ramslökshollandaise och rostad mandel, 115 kr

Smygehus toast Skagen, 115 kr 

 

Varmrätter
Kalvfilé med ramslöksbearnaise, kastanjechampinjon och primörer, 265 kr

Flankstek med citron, rostad broccoli, färskpotatis och rödvinsås, 235 kr

Rimmad torsk med dillpotatis, sparris, tomat och vårlök serveras med skaldjurssmör, 255 kr 

Bakad blomkål med pepparrot, picklad rödkål, färskpotatis och hasselnötssmör, 175 kr

Smyge Burgare med tillbehör, pommes och chilimayo, 179 kr

 

Desserter
Långbakad vitchoklad-pannacotta med hibiskus och bär, 110 kr

Honungs- och vaniljsyltade rabarber, yoghurtbavaroise och havrekrokant, 110 kr

Crème brûlée, 95 kr 

 

Barnmeny för barn upp till 12 år

Halv portion av alla rätter ovan till halva priset

Köttbullar med potatis, gräddsås och lingon, 95 kr

Smyge Burgare med tillbehör och pommes, 95 kr

~  ~  ~

Menyn serveras  eller avhämtas kl 12.00-15.00 och 17.00-20.00

Välkommen att beställa på tel 0410-503 00 eller info@smygehushavsbad.se

Påskaktivitet för barn!

,

Under påskdagarna, i samband med påsklunchen, 2, 3 och 4 april bjuder vi alla barn på påskaktivitet.

Påskharen har varit i skogsdungen vid stranden nedanför restaurangen och har ett uppdrag till alla barn:

 

En liten påskhare har rymt och gömt sig någonstans i skogen vid stranden.
Vi behöver din hjälp för att hitta henne.
På stranden har påskharen gömt 10 ägg som ledtrådar.
Vid varje ägg hittar du en bokstavs kod.
Samla att koder och lämna in din svarstalong till personal i tältet.
Ledtrådskartan finns i tältet.

Aktiviteten sker utomhus under corona-säkra former och har tagits fram av vår samarbetspartner Smyge Utveckling som också finns på plats och leder aktiviteten.

Alla barn som deltar får en liten påskpresent!

Drop-in för restaurangens gäster, begränsat antal

För öppettider, meny och bokning se här. Varmt välkomna!

Lunchöppet även lördagar och söndagar

,
Från och med lördag 13/2 börjar vi med lunchöppet även lördagar och söndagar:
LÖRDAG: Lunch serveras eller avhämtas kl 12.00-15.00. Fika går bra att göra hela eftermiddagen.
SÖNDAG: Lunch och fika serveras eller avhämtas kl 12.00-15.00
Välkommen in i värmen och njut en stund eller köp med er hem.
.
Menyn kommer skifta, men oftast hittar du:
* Räksmörgås 175 kr
* Charktallrik, serveras med rostad bröd, 175 kr
* Dagens varma, 139 kr
* Dessutom kärleksmums, morotskaka eller cheesecake, 35 kr
.
Varmt välkomna!
Boka om ni är fler än 4 personer, tel 0410-503 00 eller info@smygehushavsbad.se

Gåsmiddag för avhämtning!

,

Fira Mårten Gås med gåsamiddag från Smygehus Havsbad!

Som sig bör serverar Smygehus enligt alla traditioner Gåsamiddag under hösten – ät här eller köp med hem!

Avhämtning, från 15.30 följande dagar: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 eller 14 nov

Gås serveras i matsalen följande dagar: fredag 6 nov, lördag 7 nov, söndag 8 nov – Fars dag, fredag 13 nov eller lördag 14 nov.

Meny

Vår kryddiga svartsoppa på gåsbuljong och gåsblod serveras med stekt krås och råhyvlat Ingrid Marieäpple

alt

Hummersoppa med crudité på fänkål och knapriga kavringsmulor, serveras med räkor och dill

Helstekt Gås med buljongkokt brysselkål, rödkål, sockerstekt potatis, gräddsås på gås & äppelmos apart

Skånsk Äppelkaka med fluffig vaniljsås

Pris: Trerätters klassisk gåsmiddag enligt ovan 525 kr/ person (enbart huvudrätt: 345 kr, förrätt eller dessert 110 kr, priser per person)

Priser avhämtning: Tre rätter: 495 kr, två rätter: 410 kr, enbart gås: 350 kr

Boka med ett mail till info@smygehushavsbad.se eller på telefon 0410-503 00

Varmt välkommen!

Sommarens öppettider i restaurangen

,

Maten på Smygehus Havsbad ska vara en njutning för alla sinnen. Vår köksmästare och våra kockar lagar efter säsongens råvaror och med inspiration från hela världens kök. I matsalen och på uteserveringen finns det gott om plats med borden glest placerade, det går också alltid bra att beställa maten som take-away. Välkommen att njuta!

Sommarens öppettider:

v 25

  • Dagens lunch måndag – torsdag 11.30-13.30
  • Fredag 19/6, midsommarafton serveras midsommarlunch 12.00-15.00, kvällstid från 18.00
  • À la carte torsdag – lördag, från 18.00, söndag 12.00-20.00

v 26 – v 33

Sommarmeny, veckans lunch (dagtid vardagar) och härlig à la carte serveras:

  • Måndag – lördag 12.00-21.00, veckans sommarlunch serveras månd-fred 12.00-14.30
  • Söndag 12.00 – 20.00

Drop-in på luncherna, bordsbokning kvällstid och för sällskap över 5 gäster: tel 0410-503 00 eller e-post info@smygehushavsbad.se

À la carte-menyn hittar du här

Besök oss endast om du är helt frisk, stay safe och vi ber alla hålla avstånd, tillsammans bromsar vi smittspridningen. Läs om våra Hälsoåtgärder här

Varmt välkommen!

Midsommarmeny!

,

Fira midsommar med en härlig lunch på Smygehus Havsbad, här finns både matjessill och jordgubbar.

Även öppet kvällstid då vår nya sommarmeny presenteras, menyn finns på hemsidan from måndag!

Meny dagtid, fredag 19 juni kl 12.00-15.00:

Förrätter

  • Matjessilltallrik med dillkokt färskpotatis, gräddfil och pepprig jordgubbssallad, 125 kr
  • Sötad sommarmelonsallad med torkad skinka och balsamicoglaze, 125 kr
  • Skagenröra på Böste-kavring med citron och dill, 135 kr
  • Moules Marinières, 135 kr

Varmrätter

  • Stekt kalvfilémedaljong med rostad grön sparris, kulpotatis och rödvinsskysås, 265 kr
  • Helstekt spätta med dillpotatis, tartarsås och krispig sommarsallad med pepparrot, 225 kr
  • Burgare med pulled chicken i tomatbasilika, serveras med ceasar-dressad sallad och pommes frites, 175 kr
  • Moules Marinières med pommes frites och aioli, 185 kr
  • Kronärtskocka, fylld med vårens primörer, friterad halloumi, färsk potatis och pepparrotskräm, 165 kr

För barn upp till 12 år

  • Kyckling med pommes frites och gurkstavar 95 kr
  • Vaniljglass med jordgubbar 55 kr

Dessert 

  • Jordgubbstårta med grädde  95 kr
  • Två sorters sorbet med bär 75 kr
  • Två sorters ostar med knäcke och tomatmarmelad 35 kr

Boka bord på tel 0410-503 00 eller info@smygehushavsbad.se

Varmt välkommen!

Sommarrestaurang

,

ATT ÄTA HOS OSS SKA VARA EN NJUTNING FÖR ALLA SINNEN!

PÅ BÖRDIGA SÖDERSLÄTT KOMBINERAR VI UPPLEVELSEN MED GOD DRYCK, VACKER HAVSUTSIKT OCH UPPSKATTAT SÄLLSKAP.

Under sommaren är vår restaurangen öppen alla dagar och erbjuder

Sommarmeny dag:      Måndag – lördag kl. 12.00-16.00

Sommarmeny kväll:      Måndag – fredag och söndag från 18.00

Grillbuffé:      Lördag  från 18.00

Våra grillbufféer bjuder på: kött alt fisk samt vegetariskt från grillen, dessutom dukar våra kockar upp en stor buffé med olika tillbehör, sallader, såser, hembakt bröd, ostar och desserter.

Brunch:      Söndag 11.30-15.00 ( Sista ankomst 13.30)

Övrig tid efter överenskommelse.

Med reservation för ändringar

 

Bordsbokning: Enklast via hemsidan   eller  tel 0410-503 00 eller info@smygehushavsbad.se

Läs om sommarens musikkvällar och andra evenemang

Varmt välkommen till en ljuvlig sommar på Sverige sydligaste udde!