À la carte
Direkt från jord till bord. På Söderslätt är det lätt att hitta närodlade råvaror. Vi har vällagad enkel mat. Inga konstigheter – men stort i vardagen! De lokala mattraditionerna är djupt förankrade och visar sig främst i våra husmansluncher. I à la cartemenyn är taket högt och kockarna lekfulla.
För restaurangens öppettider, se här
Välkommen!
Meny
Förrätter
- 145 krPocherad vit sparris från Österlen med Prästost fonduta. Serveras med skånsk spickeskinka och rostad mandel
- 155 krCarpaccio på skånsk kalv, semitorkade sommartomater, ramslökskräm, krasse och hyvlad Prästost från Kristianstad
- 165 krKrabb- och gäddmousseline med tångbakad morot, rökt majonnäs och dillolja
Varmrätter
- 295 krSkånsk ryggbiff med örtconfiterad Portabello från Hällestad. Sauterade bönor och ramslökshollandaise
- 295 kr
Skinnstekt röding från Jämtland, med brynt citronsmörsås och primörer
- 245 krVariation på Knäredkyckling i smörad kyckling- och sparrisfond (tryffelfärserat lår och körvel-smaksatt krokett)
- 205 krBarigoule på kronärtskocka med sparrispolenta och primörer
Desserter
- 135 krVariation på rabarber: soppa och sorbet. Serveras med vispad vit chokladmousse och nötkrisp
- 135 krJordgubbsmousse på frangipanebotten, citroncurd samt vanilj- och verbena karamell
- 165 kr3 lokala ostar med hemkokt marmelad
- 30 kr/stTryfflar
Allergener:
1. Spannmål, 2. Kräftdjur, 3. Ägg, 4. Fisk, 5. Jordnötter, 6. Sojabönor, 7. Mjölk, 8. Nötter, 9. Selleri, 10. Senap, 11. Sesamfrö, 12. Svaveldioxid och sulfit, 13. Lupin, 14. Blötdjur och produkter därav
Med reservation för ändringar